Background Image

Feest

Algemeen

Het Feest-comité staat in de voor de organisatie van alle nacht-evenementen georganiseerd door Ekonomika. Verschillende fuiven, cantussen, het galabal en het Student Music Festival.

Fuiven

Ekonomika staat bekend voor zijn vele en vooral grote feestjes doorheen het jaar. Meestal organiseren we evenementen in Alma 2 waar er ongeveer plaats is voor zo'n 1.800 feestende studenten.

Cantussen

Elke Belgische student heeft er vast en zeker al ooit één gedaan: een cantus. Samen zich verkleden in thema, zingen en drinken, maar vooral ook een fijne avond onder vrienden hebben. 

Doop

Ekonomika organiseert zoals vele andere studentenverenigingen jaarlijks een traditionele doop. Ondanks de verhalen stellen we jullie reeds van het begin gerust: het is vuil, soms een beetje koud maar het valt al bij al goed mee. 

Student Music Festival

Ekonomika organiseert aan het begin van het tweede semester samen met VZW Oude Markt en één of meerdere andere kringen een muziekfestival op de Oude Markt. De Oude Markt wordt voor één avond onze festivalweide met meer dan 6.500 bezoekers.

Galabal

De kers op de taart van elk praesidium jaar is het afsluitende Galabal van Ekonomika. Een jaar lang werken we toe naar deze hoogmis van muziek, spektakel en een klein beetje decadentie. Meestal vindt het Galabal plaats buiten Leuven.