Background Image

sport

IFB competitie

De InterFacultaire Beker Competitie is een competitie in 4 verschillende balsporten tussen de verschillende Leuvense faculteiten gedurende het hele jaar door.

24 urenloop - 24-25 oktober

De 24 urenloop, ofwel het grootste en meest bekende sportevenement uit Leuven. Gedurende 24 uur lang lopen alle studenten van elke faculteit in de vorm van een estafetteloop rondjes op de looppiste van het Sportkot in Leuven. De faculteit die op het einde de meeste rondjes heeft gelopen, wint deze spannende strijd.

Interne zaalvoetbalcompetitie

Naast de IFB competities, heeft Ekonomika ook een eigen interne zaalvoetbalcompetitie. Je kan je inschrijven met een groepje vrienden en doorheen het hele jaar matchen spelen tegen de andere teams.

Schaats TD

De Schaats TD is het jaarlijkse dansfeestje op de schaatsbaan van Leuven. Een gratis shuttledienst vanuit het centrum rijdt gedurende de hele nacht op en af naar de schaatsbaan.

Met Ekonomika op hoogstestage

Na een zware blokperiode vertrekken we met 450 studenten richting de bergen. Dit jaar organiseert Ekonomika in samenwerking met Route de Soleil een hoogtestage, ofwel fantastische skireis!

Sportquiz

Tijdens het tweede semester kunnen de sportfanaten hun kennis testen tijdens de Sportquiz. Schrijf je in in een team van vier personen en wie weet ga jij wel met de hoofdprijs naar huis?

Beachvolleybaltoernooi

De laatste activiteit van het semester is het beachvolleybaltoernooi. Je kan je hiervoor inschrijven per team van vier.

Workshops dans

Heb je jouw sport toch nog niet gevonden bij de IFB of ben je een echte dansfanaat? Ekonomika organiseert in het tweede semester 5 verschillende workshops waarin je telkens de initiatie krijgt voor een nieuwe dansstijl.

Stijldansavond

Om jullie helemaal klaar te stomen voor het galabal komen professionele dansers een initiatie stijldansen geven. Deze initiatieles zal 2u duren en erna zal je alle skills bezitten om helemaal te schitteren op het galabal. 

Ekolympics

Ben jij een meester in het Zwerkbal, Ultimate Frisbee, Bubble Football, Lacross en/of Bossaball? Bewijs het en schrijf je dan in met een ploegje van 4 vrienden om een fantastische namiddag vol sport en plezier te beleven in samenwerking met LBK. 

Summer Surf Festival

Dit jaar is de Surfreis van Ekonomika in samenwerking met Belgian Week Surf, om van je surfvakantie ook een echte festivalweek te maken! Op 9 september trekken we met Ekonomika naar Montalivet in Frankrijk, waar het surfkamp van BoardX op ons staat te wachten. 

Workshops gevechtssport

Tijdens het eerste semester hebben wij het aanbod verbreed met workshops in de gevechtssport. Leer telkens een nieuwe gevechtssport kennen tijdens deze 4 initiatielessen!

FIFA-toernooi

Schrijf je samen met een vriend in voor het spannendste FIFA-toernooi van je leven!

Pokertoernooi

Maak jij van bluffen graag een sport? Kom dan zeker naar ons pokertoernooi, waar ook leuke prijzen te winnen vallen.

Paintball

Dit jaar gaan we met Ekonomika paintballen! Op een schaal zoals je het nog nooit hebt meegemaakt! Neem dus zeker al je vrienden mee en verdedig je terrein tegen de rest.

  • Client Logo